coraz blizej swieta ;)
-
- Posty: 4935
- Rejestracja: 23 lis 2006, 17:43
- Lokalizacja: Kraków
- Kontakt:
- Kula-pavana
- Posty: 238
- Rejestracja: 27 lis 2006, 17:46
pierogi z kapusta kiszona, ale troche na ostro i z turmerikiem. oczywiscie okraszone maselkiem z buleczka i przyprawamiTrisama pisze:jeste?my na etapie tworzenia listy potraw na ?więta. Może macie jakie? sprawdzone patenty wigilijno ?wi?teczne?
ps. o, widze ze Arkadiusz tez lubi takie pierogi
no to zeby byla dodatkowa propozycja - barszcz z fasola (ukrainski?)
kulebiak z kapusta kiszona, ale nie taki tradycyjny tylko z kruchego ciasta pychota:))
a u moich tesciow maja taka tradycje, ze zawsze najpierw je sie trzy zupki, takie wywary bez warzyw, zawsze moj tesciu je robi i to sa najlepsze zupki na swiecie fasolowa, barszcz i grzybowa
w tym roku nie bedziemy w polsce na swieta, ale praktycznie zawsze je obchodzimy, mamy juz ubrana choinke, kilka prezentow pod nia, oplatek
w zeszlym roku tez obchodzilismy je tutaj w Birmingham, mieszkaly z nami dwie bhaktinki, no i mielismy pyszna uczte i spiewalismy koledy
mysle ze tak samo jak ja sie ciesze gdy moja rodzina w jakis sposob uczestniczy w naszych swietach, chocby zapychajac sie prasadam z Radhastami, tak samo oni ciesza sie, gdy razem ubieramy choinke, zawsze to jest jakas okazja do porozmawiania o Bogu
a u moich tesciow maja taka tradycje, ze zawsze najpierw je sie trzy zupki, takie wywary bez warzyw, zawsze moj tesciu je robi i to sa najlepsze zupki na swiecie fasolowa, barszcz i grzybowa
w tym roku nie bedziemy w polsce na swieta, ale praktycznie zawsze je obchodzimy, mamy juz ubrana choinke, kilka prezentow pod nia, oplatek
w zeszlym roku tez obchodzilismy je tutaj w Birmingham, mieszkaly z nami dwie bhaktinki, no i mielismy pyszna uczte i spiewalismy koledy
mysle ze tak samo jak ja sie ciesze gdy moja rodzina w jakis sposob uczestniczy w naszych swietach, chocby zapychajac sie prasadam z Radhastami, tak samo oni ciesza sie, gdy razem ubieramy choinke, zawsze to jest jakas okazja do porozmawiania o Bogu
-
- Posty: 4935
- Rejestracja: 23 lis 2006, 17:43
- Lokalizacja: Kraków
- Kontakt:
Na wigilię koniecznie bigos ze ?liwkami i orzechami włoskimi.
Ja bardzo lubię makaron razowy z makiem i bakaliami albo kutię. Tak niewililijnie robię brokuła w galarecie z agaru. Specjalno?ci? mojej mamy s? takie małe pierożki z warzywami. Barszcz obowi?zkowo. Może jeszcze kapusta faszerowana kasz? gryczan?. Dla mnie hitem s? ziemniaki z wody, które jadam tylko u rodziców (nienawidzę obierać kartofelków).
Smacznego.
Ja bardzo lubię makaron razowy z makiem i bakaliami albo kutię. Tak niewililijnie robię brokuła w galarecie z agaru. Specjalno?ci? mojej mamy s? takie małe pierożki z warzywami. Barszcz obowi?zkowo. Może jeszcze kapusta faszerowana kasz? gryczan?. Dla mnie hitem s? ziemniaki z wody, które jadam tylko u rodziców (nienawidzę obierać kartofelków).
Smacznego.