Tja..krew od razu :(
: 12 mar 2009, 15:14
Naprawdę?yogamaya pisze:Ciekawe jak smakuje chleb z takiej ziemi?
Zajrzyj na http://uwaga.onet.pl/16618,news,,zaniec ... ortaz.htmlGreen_lake pisze:Ale co tutaj się stało?
1. zgodzę sięfilipo108 pisze:Ja nazywam to po imieniu: szynka to po prostu kawałek świńskiej dupy, flaczki z majerankiem to posiekane jelita, kaszanka -skrzepła krew, czernina - zupa z krwi itd. Co to w ogóle jest
Można wejść przez ten link: http://uwaga.onet.pl/reportaze.htmlpawelkb pisze:O widzę, że link już nie działa!
Pewnie jakiś rzeźnik zaprotestował... pewnie w imię obrony praw obywatelskich...
Z całym szacunkiem ale nie uda Ci się Fil przenieść standardów obowiązujących w tzw. państwach prawa na nasze sielskie podwórko. Poza tym mają taką chmarę adwokatów, że póki co, są nie do ruszenia. Najśmieszniejsze, że tego typu ściemniarska firma bierze grube dotacje z Banku Ochrony Środowiska.filipo108 pisze:
...Jak temat się powtórzy i będzie smród dzwonie na policję aż i się znudzi. ...
Hm, no całkiem fajnie to napisałeś. Ja bym dodał jeszcze, że często obserwuje jak ludzie wprost z uwielbieniem spożywają wszelkie mięsne przetwory, zachwalając "ach jaki zapach - jaki smak" nie zdając sobie sprawy, ze ten zapach np wędzenia na skale przemysłową robi się chemicznie (nie mówie tutaj o tradycyjnym wędzeniu np przez chłopa), no a smak mieso to ma wyłącznie poprzez różne dodatki, np glutaminiany sodu, zioła etc. Abstrahuję już od tego, że zdziwiliby sie smakosz ile w ich mięsie jest mięsa, w wielu wyrobach do mięsa dodawana jest soja.filipo108 pisze:I cały temat mięsa od początku do końca jest nienormalny (tym czym te zwierzęta karmią, czym za życia peklują, w jaki sposób się obchodzą, zabijają, znów peklują, konserwują i taki kawałek ścierwa - trudno inaczej nazwać - ludzie nazywają zdrowym jedzeniem). Ja nazywam to po imieniu: szynka to po prostu kawałek świńskiej dupy, flaczki z majerankiem to posiekane jelita, kaszanka -skrzepła krew, czernina - zupa z krwi itd. Co to w ogóle jest