Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy Obecny czas: 23 Lis 2017, 15:00



Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
 Tja..krew od razu :( 
Autor Wiadomość
Post Tja..krew od razu :(
Ciekawe jak smakuje chleb z takiej ziemi?
Image
--
Źródło: Onet.pl


12 Mar 2009, 16:14
Post Re: Tja..krew od razu :(
yogamaya napisał(a):
Ciekawe jak smakuje chleb z takiej ziemi?

Naprawdę?

A poważnie: czytając "eko-logiczne" komentarze za i przeciw na Onecie do tego artykułu czuję się jakbym był w rzeźni...


12 Mar 2009, 19:15
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 Kwi 2007, 17:25
Posty: 396
Miejscowość: z jeziora, z zielonego jeziora
Post 
Ale co tutaj się stało?

_________________
"Jedyną stałą rzeczą jest zmiana"


12 Mar 2009, 20:42
Profil WWW
Post 
Fajnie Januszu wypadłeś w tym programie, tylko jakiś trochę stremowany :D
--
Filipo, pamiętasz jak tam kiedyś byliśmy na przejażdżce? - to ogromne jezioro gów.... ? MASAKRA :!:
--
Aż dziw bierze, że ludzie godzą się na coś takiego. Przecież to wszystko i tak z czasem płynie albo kanałami do Miedwia (ujęcia wody Stargard, Szczecin?) albo też przedostaje się do wód gruntowych czyli studni ... japikole :?
--
FAKT - jak się tamtędy przejeżdża, to SMRÓD, że ho ho. Ale cóż, praca najważniejsza.


12 Mar 2009, 21:24
Post 
Green_lake napisał(a):
Ale co tutaj się stało?

Zajrzyj na http://uwaga.onet.pl/16618,news,,zaniec ... ortaz.html

... i też obejrzyj wideo. A same komentarze to już masakra.


12 Mar 2009, 21:44
Post 
O :shock: widzę, że link już nie działa!

Pewnie jakiś rzeźnik zaprotestował... pewnie w imię obrony praw obywatelskich...


12 Mar 2009, 21:46
Post 
filipo108 napisał(a):
Ja nazywam to po imieniu: szynka to po prostu kawałek świńskiej dupy, flaczki z majerankiem to posiekane jelita, kaszanka -skrzepła krew, czernina - zupa z krwi itd. Co to w ogóle jest :?:

1. zgodzę się
2. chyba nie :D (raczej jakieś organy wewnętrzne, ciort wie) :twisted:
--
Ciekawe co jeszcze jutro pokażą?
Z komentarzy zapowiedzi na Onecie wnioskuję, że cała reszta polityki kołchozowej.


12 Mar 2009, 23:43
Post 
pawelkb napisał(a):
O :shock: widzę, że link już nie działa!

Pewnie jakiś rzeźnik zaprotestował... pewnie w imię obrony praw obywatelskich...

Można wejść przez ten link: http://uwaga.onet.pl/reportaze.html
Zamieszczone są dodatkowe materiały, których nie było w tv.


12 Mar 2009, 23:46

Rejestracja: 04 Kwi 2008, 14:24
Posty: 59
Post 
filipo108 napisał(a):

...Jak temat się powtórzy i będzie smród dzwonie na policję aż i się znudzi. :twisted:...


Z całym szacunkiem ale nie uda Ci się Fil przenieść standardów obowiązujących w tzw. państwach prawa na nasze sielskie podwórko. Poza tym mają taką chmarę adwokatów, że póki co, są nie do ruszenia. Najśmieszniejsze, że tego typu ściemniarska firma bierze grube dotacje z Banku Ochrony Środowiska.


13 Mar 2009, 10:26
Profil
Awatar użytkownika

Rejestracja: 30 Kwi 2007, 17:25
Posty: 396
Miejscowość: z jeziora, z zielonego jeziora
Post 
filipo108 napisał(a):
I cały temat mięsa od początku do końca jest nienormalny (tym czym te zwierzęta karmią, czym za życia peklują, w jaki sposób się obchodzą, zabijają, znów peklują, konserwują i taki kawałek ścierwa - trudno inaczej nazwać - ludzie nazywają zdrowym jedzeniem). Ja nazywam to po imieniu: szynka to po prostu kawałek świńskiej dupy, flaczki z majerankiem to posiekane jelita, kaszanka -skrzepła krew, czernina - zupa z krwi itd. Co to w ogóle jest :?:


Hm, no całkiem fajnie to napisałeś. Ja bym dodał jeszcze, że często obserwuje jak ludzie wprost z uwielbieniem spożywają wszelkie mięsne przetwory, zachwalając "ach jaki zapach - jaki smak" nie zdając sobie sprawy, ze ten zapach np wędzenia na skale przemysłową robi się chemicznie (nie mówie tutaj o tradycyjnym wędzeniu np przez chłopa), no a smak mieso to ma wyłącznie poprzez różne dodatki, np glutaminiany sodu, zioła etc. Abstrahuję już od tego, że zdziwiliby sie smakosz ile w ich mięsie jest mięsa, w wielu wyrobach do mięsa dodawana jest soja.
Poza tym, poza aspektami moralnymi, produkcja mięsa jest bardzo energochłonna, dla wyprodukowania 1 kg mięsa zużywa się aż 100.000 litrów wody. Źródło: http://www.ateista.org/?p=144

_________________
"Jedyną stałą rzeczą jest zmiana"


13 Mar 2009, 10:30
Profil WWW
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Odpowiedz   [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.