SABJI

Przepisy, porady kulinarne. "Błędem byłoby jednak sądzić, że wystarczy zostać wegetarianinem, by żyć w zgodzie z prawami natury. Rośliny to także żywe stworzenia. Nie wystarcza też świadomość, że zgodnie z prawem natury jedna żywa istota służy za pokarm innej. Dla człowieka sprawą zasadniczą jest poznanie Najwyższego Pana. Sam ścisły wegetarianizm nie jest jeszcze powodem do dumy. Człowiek musi poświęcić wszystko służbie dla Pana i spożywać tylko resztki pożywienia Mu ofiarowanego. W ten sposób właściwie wywiąże się ze swych obowiązków." - – Sri Isopanisad tekst 1 zn.
Awatar użytkownika
hellena
Posty: 25
Rejestracja: 05 mar 2007, 20:59
Lokalizacja: Wrocław

SABJI

Post autor: hellena » 19 paź 2007, 14:40

Ja w sprawie wspomnianego sabji, bo podejmuję próbę naczuczenia sie przygotowywania go, więc proszę o jakiś szybki i smaczny przepis, bo chcę mojego tate Prasadam uraczyć, ale takim niecodziennym:)
Z góry dziękuję!

Robert
Posty: 23
Rejestracja: 20 lis 2007, 20:43

Post autor: Robert » 05 gru 2007, 21:46

Witaj helleno,najlepszy i sprawdzony przepis jest w ksiażce Kuchnia Kryszny,chyba że sie myle.Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ