Dzięki za przepisyMarysia pisze:Rasasthali przepis na ciato już masz, więc podam Ci tylko przepis na farsz co jest dziecinnie proste.
Farsz nr 1 Kaszę gryczaną mieszasz pół na pół z białym serem tłustym lub półtłustym, doprawiasz wg uznania
Farsz nr 2 Mielisz soczewicę ugotowaną w bulionie warzywnym ( lub do zmielonej soczewicy dodajesz rozpuszczone kostki bulionowe warzywne)
Farsz nr 3 (mój ulubiony) Pół na pól mieszasz szpinak z białym serkiem tłustym lub półtłustym i doprawiasz wg uznania
Farsz nr 4 Do ugotowaneji zmielonej na suche puree cieciorki dodajesz zmielony kmin rzymski, zmielona kolendrę, zmielona pietruszę i czosnek (ilość przypraw wg uznania) i sól oczywiście
Wstawiamy na 2 godz do lodówki, zeby cieciorka "przesiąkła" przyprawami
POZDRAWIAM!!! I POWODZENIA
ten z kaszą gryczaną przetestuje, choć kasze rzadko jadam.