Strona 1 z 1

Doskonałe ruskie pierogi

: 29 gru 2010, 13:01
autor: Arleta
Wszyscy chwalą moje ruskie pierogi, a ich sekret polega na jednym szczególe: ugotowane ziemniaki trzeba przygotować jak puree. Po zmieleniu w maszynce dodajemy do nich trochę mleka, masła, szczyptę asafetydy i dokładnie mieszamy z mielonym twarogiem. Smakują o wiele lepiej, niż tradycyjne!

Re: Doskonałe ruskie pierogi

: 29 gru 2010, 20:30
autor: Gauri
Eeee tam moja mama,robi najleprze pierogi.
leprze robiła jeszcze moja Babcia i moj ukochany przyjaciel Janapriya Pr,ale oni są juz nieobecni fizycznie w tym swiecie.

Re: Doskonałe ruskie pierogi

: 30 gru 2010, 03:10
autor: Adam Katowice
Arleta pisze: ...ugotowane ziemniaki trzeba przygotować jak puree. Po zmieleniu w maszynce dodajemy do nich trochę mleka, masła, szczyptę asafetydy i dokładnie mieszamy z mielonym twarogiem...
No dobrze, ale napisz proszę tak po kolei jak je zrobić tj. jakie skladniki i czynności należy podjąć, aby powstały pierogi! Pozdrawiam :)

Re: Doskonałe ruskie pierogi

: 30 gru 2010, 11:07
autor: Arleta
Nie żartuj! Pierogi robię tak jak wszyscy, a jedyna różnica polega na przygotowaniu nadzienia z ziemniaków, co opisałam. Przepis na ruskie pierogi znajdziesz w każdej książce kucharskiej. Dodaj do tego moją modyfikację i smacznego!

Re: Doskonałe ruskie pierogi

: 30 gru 2010, 20:13
autor: Jarek Owcarz
najlepsze ruskie robię ja i tyle w temacie

Re: Doskonałe ruskie pierogi

: 31 gru 2010, 21:08
autor: Adam Katowice
Arleta pisze:Nie żartuj! Pierogi robię tak jak wszyscy, a jedyna różnica polega na przygotowaniu nadzienia z ziemniaków, co opisałam. Przepis na ruskie pierogi znajdziesz w każdej książce kucharskiej. Dodaj do tego moją modyfikację i smacznego!
Ok. Poszukam po książkach. Po prostu nigdy nie robilem pierogów :)

Re: Doskonałe ruskie pierogi

: 02 sty 2011, 10:50
autor: Arleta
Jeszcze dodam, że twaróg do pierogów jest najlepszy półtłusty, lekko kwaśny. Nigdy nie używać słodkiego, a już w żadnym wypadku nie serek homogenizowany!