Strona 2 z 2

Re: słodkie kulki

: 04 lip 2011, 21:02
autor: machu
Ile należy do przepisu (z mlekiem w proszku) dodać właśnie tego mleka w proszku?

Re: słodkie kulki

: 22 lis 2011, 13:18
autor: karszani
machu pisze:Ile należy do przepisu (z mlekiem w proszku) dodać właśnie tego mleka w proszku?
2 szkl mleka w proszku
1/3 szkl cukru pudru
1 kosztka masla
1/2 szkl prazonych wiorkow kokosowych

Wszystkie składniki zagniesc i lepic kulki :)

Re: słodkie kulki

: 15 sty 2012, 14:09
autor: machu
dziekuje bardzo.
chcialem teraz sprobowac zrobic kulki bez mleka w proszku. Ktos ma dokladny przepis na berfi?

Re: słodkie kulki

: 15 sty 2012, 18:27
autor: trigi
Trzeba duzo tłustego mleka nie uht, duzy gar, cukier i byc moze rodzynki.
W tym wielkim garze najlepiej 20l odparowywujemy mleko az sie zagesci.
Cukier mozna dodac jak ktoś chce zadowolic Krysznę słodszym berfi.
Trzeba uwazać aby nie przypalic mleka w tym celu cały czas mieszamy, az
sie zagęści do odpowiedniej lepkości. Pamiętajmy ze przy ostygnięciu jeszcze
gestnieje. Prazymy rodzynki na masle lub samo masło dodajemy do berfi.
No i to na tyle mozna ostudzic i ofiarować. Takie sa ramy reszta od mistrzów berfi,
Dla niecierpliwych łaski Kryszny lepsze jest mleko w proszku.

Re: słodkie kulki

: 29 mar 2014, 15:58
autor: Laya
Kiedyś miałam okazję spróbować tych kulek, tylko nie wiedziałam, jak się nazywają. Serdeczne dzięki za przepis i różne jego warianty :)