1 mleko skondensowane w puszce, słodkie
1/2 szkl. słodkiej ?mietany 30%
wymieszać i dodac wiórek kokosowych, można dac troche mielonych orzechów, lub płatki migdałowe
ulepić kulki i spłaszczone lekko ułożyc na blasze
upiec w 175*C, do zarumienienia
kokosanki
kokosanki w wersji wegańskiej:
kasza manna wraz z dodatkami - no, rodznki, orzechy, cukier itp. dodatki dodac do gotujacej się kaszy.dobrze wymieszać , po ostudzeniu należy uformowac kulki i obtoczyc je w wiórkach kokodowych. Do gotowania kaszy można zastosować mleko sojowe lub ryżowe)
Można robic różne wariacje np do kaszy dodac karob, wyjda czekoladowe
kasza manna wraz z dodatkami - no, rodznki, orzechy, cukier itp. dodatki dodac do gotujacej się kaszy.dobrze wymieszać , po ostudzeniu należy uformowac kulki i obtoczyc je w wiórkach kokodowych. Do gotowania kaszy można zastosować mleko sojowe lub ryżowe)
Można robic różne wariacje np do kaszy dodac karob, wyjda czekoladowe